2012/04/06

Wadi Dhayqah Dam

Wadi Dhayqah Dam i wilayat av Qurayat i Muscat Governorate er en av de viktigste vannprosjekter implementert av sultanatet i et forsøk på å sikre bærekraft av vannressurser. Den andre fasen av dammen vil bli åpnet sanrest. Dammen har blitt utformet i henhold til den beste ingeniør-og internasjonale standarder som sikrer trygghet og sikkerhet.




Prosjektet vil bidra til å oppnå kvalitativt sprang i vannet tiltakene i sultanatet. Den lagring kapasitet på dammen er ca 100 millioner kubikkmeter. Dammen gir 35 millioner kubikkmeter vann per år. Lagringstiden innsjøen dekker et areal på ca 350 dekar og strekker seg fra 6 km fra hoveddelen av demningen. Omkretsen av vatnet, når den er full, er ca 28 km.




Wadi Dhaiqah Dam tar sikte på å nyttiggjøre seg wadi flomvannet som er tapt i havet og bevare det faktiske forbruk av vann som brukes i vanning i landsbyene og områder nær wadi banen og nedenfor dammen. Det tar også sikte på drikkevann og vann til ulike bruksområder for wilayat av Quriyat. Den tjener også som en strategisk kilde for vann til Muscat

Dammen gir beskyttelse for landsbyene på sidene av wadi mot flom risiko og fremmer turisme aktiviteten i områdene.


De tekniske undersøkelser for prosjektet ble initiert av regjeringen i 1978 i et forsøk på å utrede muligheten for å bevare flom vann og gjøre oss av det. Hydro-studie utført i 1993 valgte Al Mozara'a landsby som den beste plassen for prosjektet fra de tekniske aspektene.


Mulighetsstudien fant at bygging av en 73,8 meter høy demning kan bevare om lag 100 millioner kubikkmeter vann. Gjennomføringen av prosjektet er gjort i to faser. Prosjektet omfatter kontrollrom for demningen, et tårn for vannføring, monitorer for data, brytere for SCADA-systemet og andre verdensklasse systemer.


Styring og overvåking systemer også 39 meter for utvidelse og krymping, 100 meter for temperatur og en rekke begrense på slutten av .


Prosjektet omfatter også en tunnel inne i hovedstrukturen i demningen (3 meter bred og 4 meter høy) for kontroll, injeksjon og utslipp av lekket vann.


Det inkluderer også et senter for besøkende på 1281 kvadratmeter som lar besøkende til å ha et øye-fugl utsikt over området. Senteret inneholder også en dokumentar utstilling som kastet lys over ulike aspekter ved prosjektet gjennom tekst og visuelle presentasjoner på arabisk og engelsk.


For å forbedre den estetiske verdien av prosjektet, ble mange grønne områder gitt i området i mellom hoved-og side demningen og i nedre område for sidene demninger. Nettstedet har også blitt utstyrt med parasoller, seter, passasjer dekket med forrigling, vannfontener, asfalterte interne veier, vann utslipp anlegg og parkeringsplasser.


Nettstedet inneholder et helikopter pad nær den besøkendes side, som også utstyrt med estetiske belysning innlegg og grønne områder blant andre fasiliteter. - ONA


Det er også utkikkstårn som forbinder området i midten og besøkssenteret ved en metall bro.


Muscat styre vil være om RO 225 Bz for kubikkmeter. Vann vil bli gitt til aktuelle brukere for landbruk formål uten endring.


Prosjektet er økonomisk gjennomførbart å tilby drikkevann forsyninger for wilayat av Quriyat, styrke Muscat vann nettverk for å møte den økende etterspørselen etter vann. Den økonomiske avkastningen av prosjektet er 9,7 prosent og kostnadene til inntektene forholdet er 1.37:1 prosent i løpet av de 50 årene av prosjektet alder.


ليست هناك تعليقات: