2012/09/14

Oman skal ha egen voldgiftssenter

Oman skal ha  å ha sin egen sentrumå lose en tvist ved hjelp av en meklingsmann valgt i felleskap, sentrum på linjene av noen GCC og andre utviklede land som vil bane vei for enkel og tidlig bosetting av kommersielle tvister. Sultanatet arbeider ut sine modaliteter og det endelige utfallet er sannsynlig å komme i begynnelsen av 2013.
 
Redha Jumaa Mohammed Ali al Saleh styremedlem, og leder av Services Committee ved Oman Chamber of Commerce and Industry (Occi) betegnes dette som et viktig skritt, og sa: "Med tanke på den voksende kommersielle familien i sultanatet, følte Occi behovet for å ha en voldgift sentrum for å avgjøre tvister på en rask og rettferdig måte. "
Al Saleh, som også er medlem av GCC Commercial Arbitration Centre, sa: "Oman er en del av GCC Commercial Arbitration Centre. Med veksten av handel og industri sektoren, følte sultanatet behov for å ha sin egen utgave av kommersielle tvister redressal sentrum.
Flyttingen må være avsluttet gjennom myndigheter og formell kunngjøring er sannsynlig å bli gjort tidlig neste år. "
Kommenterer fordelene med å ha egen voldgift sentrum, sa Al Saleh det var en annen måte å løse tvister mellom partene ut av retten. "Det er lett, rask og kostnadseffektiv som sakene er avgjort av spesialiserte voldgiftsdommere.
 
Den største fordelen med voldgift er effektiviteten av tid. I motsetning til domstolene, partene her har muligheten til å avgjøre tvister innen en fastsatt tid. "
Al Saleh sa: nå selskapene søker voldgift i Oman skulle Bahrain og andre GCC-landene eller til Storbritannia eller Frankrike avhengig av deres profil og natur tvisten. "Etter å ha vår egen voldgift sentrum, vil vi oppfordre lokale bedrifter til å foretrekke Sultanate voldgift sentrum over andre land.
Det er imidlertid helt være valget av selskaper å velge lokal dommer eller dommer fra utlandet. "
Han hyllet innsatsen til GCC Commercial Arbitration Centre i løse kommersielle tvister i GCC-landene og oppfordret næringslivet til å dra maksimal nytte av kroppen i tilfelle av en tvist.
 
Den GCCC Arbitration sentrum, ifølge ham, har kompetanse i å løse kommersielle tvister hvor partene tilhører to forskjellige GCC-landene.
Han betegnet GCCCAC verdi av total nøytralitet den ledende kraften bak tvister redressal.
Den fremtidige strategien for senteret er å gjøre det første valget av GCC statsborgere i oppgjør av sine kommersielle tvister blant dem, mellom dem som også med andre borgere gjennom sine konkurransefortrinn bestemt tidsramme, avgjørende innholdet i sine utmerkelser og deres tvangskraft i GCC-landene.

ليست هناك تعليقات: